Kuidas teha vahet, millised prillid on võltsid?

Kvaliteetsed luksusbrändide päikeseprillide hinnad algavad paarisajast eurost ja võivad maksta kuni mõni tuhat eurot paar. Maailma kõige kallimad Chopardi päikeseprillid on kaunistatud teemantide ja kullaga ning maksavad sama palju, kui korralik maja. Kuna head päikeseprillid maksavad palju ja nende eest ka ollakse nõus palju maksma, ei maksa imestada, et turule tekib järjest võltse ja järgi tehtud koopiaid. Erinevate andmete kohaselt on just Ray Bani päikeseprillid ühed kõige populaarsemad, mida järgi tehakse.
Kuna iga aastaga muutuvad järgitehtud prillid aina originaalile sarnasemaks, võib valel ja originaalil järgi tegemine muutuda üsna raskeks. Varasemalt oli vahet lihtsam märgata, sest järgi tehtud prillide kvaliteet hakkas kohe silma, kuid praegu võib juhtuda, et esimesel vaatlusel ei märkagi vahet. Jagame nippe, kuidas aru saada, et päikeseprillid on originaalid ja tehtud just selle tootja poolt kelle nimi prillidel peal on.

 

1. Karp

Vaata, kas sinu prillide bränd ja karp ikka sobivad omavahel kokku. Tavapäraselt on karbi sees ka eraldi väikene infovoldik tootjainfoga, kus on kirjas kõik andmed. Päris ilma koti või karbita luksusbrändid enda päikeseprille ei müü. Brändide kodulehel on olemas pildid ja videod nende karpidest ja prillikottidest, mida saab võrdluseks kasutada.

2. Päikeseprillide sang

Kontrolli, kas päikeseprillide sanga sisse on kirjutatud info prillide kohta. Reeglina on seal olemas mudeli number, värvikood, klaasi ja raami suurus. Seal on ka info kus riigis on prillid toodetud.

3. Klaasid

Disaniner päikeseprillide klaasid on tehtud kvaliteetsest klaasist. Kui sa kahtled, siis koputa õrnalt klaasi nurka ja veendu, et tegu on klaasi ja mitte plastikuga.

4. Bränding

Väga paljud päikeseprillide tootjad kasutavad prilliklaaside nurgas väikest märget firma nime kohta. Veendu, et päikeseprillide klaasile tehtud märge brändi kohta ei tule näpuga või küünega hõõrudes maha.

5. Hinged

Päikeseprillid peaksid avanema ja sulguma vaikselt ja probleemivabalt. Kui päikeseprille kokku panna on ebamugav või isegi raske, siis see on kindlasti ohumärk.

6. Hind

Kui hind tundub liiga odav ja ebarealistlikult madal, siis tõenäoliselt ei ole tegu kvaliteetsete prillidega vaid järgi tehtud koopiaga. Hind ainuüksi ei saa kindlasti määrav olla, kuid kui ohumärke on juba mitu, siis tuleks ostu üle tõsiselt mõelda. Paljud brändid on kokku pannud ka omapoolse juhise selleks, kuidas märgata konkreetselt nende brändi puhul võltstoodangut. Jagame nelja populaarse brändi juhiseid selle kohta, kuidas aru saada, kas päikeseprillid on originaalid või mitte.

 

Oakley

  • Nagu enamus disainerprille, tulevad ka originaal Oakley prillidega kaasa paber, mis kinnitab toote autentsust. Samuti on kaasa garantiiinfo toote kohta.
  • Kuna Oakley paneb suurt rõhku enda prillide materjalile, siis on see kindlasti väga oluline asi, mida jälgida. Kui ostad endale prillid mille plastikust osa pealt hakkab värv maha tulema, siis tõenäoliselt ei ole tegu originaaltootega. Oakley kasutab oma prillide tootmisel vaid eelvärvitud plastikut, millelt värv maha ei tule.
  • Lisaks ei söövita Oakley enda tunnusmärki ehk O-tähte enamasti prillideklaasile, vaid see on pandud prillisangale. Seda sealt eemaldada ei saa. Ka neil mudelitel millel on klaasil märge polariseeritud klaaside kohta, ei ole see sinna pandud kleebisena, vaid trükitud.
  • Originaalprillide sanga sisse on pandud tootenumber. Selle järgi saab internetist ka prille otsida ja kontrollida, et tootekood klapiks.
  • Mõned Oakley päikeseprillide sangad on tehtud osaliselt kummist. See kumm on alati pehme ja kasutajasõbralik, mitte kunagi liiga jäik ja ebamugav või lausa plastikut meenutav.

 

Ray Ban

  • Ray Bani prillide klaasil on märge ‘’Ray Ban’’, ‘’RB’’ või ‘’Ray Ban P’’ – need kõik on märgid sellest, et tegu on originaaltootega.
  • Kontrolli üle tootekarp – karp peaks alati olema ideaalses seisukorras ja nagu uus, ilma ühegi kriimuta. Font, nii päikeseprillidel, kui tootekarbil on täpselt samasugune.
  • Prillide sangal on sees vajalik info, mille järgi saab prille ka internetist otsida ja tuvastada. Tavapäraselt on seal peale tootekoodi veel märge värvi ja tootjariigi kohta.

 

 

Burberry

  • Burberry prillidel on samuti sanga sisse info prinditud, kuid sellega peab olema väga tähelepanelik – kuigi järgitehtud tootel võib sangal olla olemas tootekood, siis see ei peaks olema kõik. Disainerprillidel on sangal veel info pikkuse, värvi ja läätse läbimõõt.
  • Mitte originaal Burberry prille on avada ja sulgeda ebamugav ja sangavad võivad tunduda ebakindlad.
  • Burberry prillidega tuleb kaasa kõvade kaantega karp, mille sees on eraldi prillidele mõeldud ümbriskarp ja puhastuslapp prilliklaaside puhastamiseks.

 

Prada

  • Pane tähele, kuidas PRADA on kirjutatud ja eelkõige pööra tähepanu R tähele Prada logos. Õigel Prada logol on vägagi äratuntav R täht.
  • Uuematel mudelitel on logo graveeritud vasakule prilliklaasi nurka. See on üsna esialgu üsna märkamatu.
© Bergamo 2023. Kõik õigused kaitstud.
Website development: