Kuidas osta internetist kõigega kokkusobivaid klassikalisi päikeseprille

Igas garderoobis on vajalike aksessuaaride seas kindlasti ka klassikalised päikeseprillid, mis kestavad kaua ja sobivad nii teie stiili kui ka näokujuga. Allpool on esitatud ühe Bergamo päikeseprillide kaupluse näpunäited. Kuidas valida prille nüüd, kui ostleme peamiselt veebipoodides?

 

Näokuju kindlaksmääramine

Esimene asi, mida peaksite enne päikeseprillide ostu teadma: mis kujuga on teie nägu. Tavaliselt eristatakse järgmisi näokujusid: kolmnurkne (ehk südamekujuline), ovaalne, ümar, kandiline ja piklik.

Oma näokuju hindamiseks soovitame üht head nippi. Juhis on suhteliselt lihtne. Teil läheb vaja huulepulka, seebitükki, silmapliiatsit vms, millega tõmmata peeglile kontuur ja mille saab pärast lihtsalt ära puhastada. Seiske nii, et peegel on käeulatuses, ja joonistage näokontuur lõuast juuksepiirini. Seejärel taganege veidi ja näetegi oma näo kuju.

Päikeseprillide valikul abistav teine nipp on nende suuruse kindlaksmääramine. Bergamo veebipoes on päikeseprillid jagatud järgmiselt: suurused S, M ja L/XL. Endale sobiva leiate väga lihtsalt, kasutades selleks nt pangakaarti. Asetage kaart nina keskjoonele ja järgige esitatud pildil olevaid juhiseid, et saada aru, millised päikeseprillid teile kõige paremini sobivad. Siinkohal on võrdluspunktiks võetud kulmujoon: suuruse S puhul on kaart kuni kulmujooneni või veidi üle selle, suuruse M puhul lõpeb see vahetult enne seda ning suuruste L ja XL korral ulatub see kulmukõverani.

Vaadakem, millised on kõige klassikalisemad päikeseprillide raamid ja milliste näokujude puhul need sobivad on.

 

Kassisilmad

Need eriti naiselikud prillid seonduvad kõige rohkem eelmise sajandi viiekümnendate ja kuuekümnendate naistega, kuid loomulikult ei ole need oma aktuaalsust kaotanud ka praegu. Neid iseloomustab kõrgendatud küljejoon ja neid on saadaval eri stiilis, nii lakooniliste kui ka paksude raamidega ja täiendatult mitmesuguste mänguliste disainielementidega.

Sellise kujuga prillid sobivad kõige paremini südamekujulisele ja ümarale näokujule.

 

Liblikakujulised päikeseprillid

Väljendusrikkalt laiemate külgedega prillid, mis tekitavad liblika tiibade laadse kontuuri. Need said popiks selle sajandi esimesel kümnendil ja seda tänu moemaja Prada kollektsioonidele – selliseid prille kandsid staarid nagu Kate Moss, Rihanna ja Paris Hilton. Varsti käisid Prada jälgedes ka muud moemajad (Dolce & Gabbana, Tom Ford jt) ja see muutus trendiks. Kuna praegu on just see kümnend moemaailmas aktuaalseks muutunud, on ka liblikakujulised päikeseprillid oma populaarsust tagasi võitmas.

Sellise kujuga prillid sobivad kõige paremini ovaalsele ja piklikule ning samuti südamekujulisele näole.

 

Kandilised päikeseprillid

Kõige klassikalisem ja populaarsem kandiline raamidisain on kaubamärgil Ray-Ban (nn wayfarers ehk reisiprillid). Need on lihtsad ja ei lähe kunagi moest. Siia kuuluvad ka oversized suured raamid, mis on moes juba 50 aastat. Praegu on need ülitrendikad, suurtest raamidest on saanud surematu klassika.

Need on üsna universaalsed ja sobivad peaaegu igale näokujule, kuid kõige paremini neile, kellel on ovaalne, piklik või ümar näokuju.

 

Tilgakujulised ehk politseiniku/piloodi päikeseprillid

Firma Bausch&Lomb töötas need raamid pilootide jaoks välja 1920ndatel, kuid sõjajärgsetel aastatel muutusid need moeaksessuaariks. Sellest ajast saati on need jätkuvalt aktuaalsed olnud. Siiani ollakse arvamusel, et need annavad garderoobile veidi sõjakust.

Sellise kujuga klaasid sobivad kõige paremini ovaalsele näokujule.

 

Ümarad päikeseprillid

Ümarad raamid olid populaarsed juba eelmise sajandi alguses – see on päikeseprillide algne vorm juba sellest ajast, mil prille polnud nii laialdaselt saada ja neid kasutati pigem vajaduse otstarbel kui moeaksessuaaridena. Tuleb märkida, et ümar vorm on ajaproovile vastu pidanud ja on endiselt hinnatud ka tänapäeval.

Need prillid sobivad kõige paremini kandilisele, ovaalsele ja südamekujulisele näokujule.

 

Padjakujulised päikeseprillid

Erinevalt klassikalistest Ray-Bani kandilistest raamidest on padjakujulised prillid raskemad ja laiemad, nende kuju on ebakorrapärane ja nurgad võivad olla ümarad. Need sobivad naiseliku ekstsentrilise garderoobiga kui ere silmatorkav element.

Need prillid sobivad kõige paremini ovaalse ja pikliku näo puhul.

 

Panto päikeseprillid

Eelmise sajandi klassikaline raamistiil, mis on naiste seas ikka veel populaarne, sest see on meelitav ja loob noorusliku väljanägemise. Prillid on ümara kujuga ja prillisangad on asetatud raami ülaossa, tekitades visuaalselt kerge ülestõstva tunde. Lisaks on neil klassikaline väljanägemine, nii et need sobivad nii minimalistliku, konservatiivse kui ka kaasaegse stiili puhul.

Peenikeste raamidega panto prillid sobivad piklikule näole, paksude raamidega prillid aga kandilisele näole.

 

Mõned nõuanded päikeseprillide pikaks elueaks

- Valige usaldusväärse kaubamärgi prillid, sest need on kvaliteetsemad ega kulu nii kiiresti ära.

- Kandke prillide jaoks kaasas prillikarpi, vastasel juhul saavad need kotis või autos kriimustada.

- Puhastamiseks kasutage vett ja spetsiaalset mikrokiudlappi. Ärge kunagi puhastage prille rõivaste ega mõne muu suvalise kangaga isegi siis, kui see ei tundu kare olevat.

- Ärge asetage prille lauale ega muule pinnale nii, et prilliklaasid jäävad allapoole.

- Valige klassikalised raamid, mis ei lähe kunagi moest.

 

Meie veebipoest leiate igale näokujule sobivaima. Prille on siin võimalik otsida raami stiili järgi. Iga mudeli puhul on ka esitatud selle suurus: S, M või L/XL.

© Bergamo 2023. Kõik õigused kaitstud.
Website development: