10 põhjust, miks osta sportimiseks spetsiaalsed prillid

 

Vabas õhus sportimine on praegu väga aktuaalseks muutunud. Siin on nõuanded, kuidas muuta see veel mugavamaks ning mis peamine – silmadele ohutumaks.

 

Kui käid jooksmas, sõidad rattaga või võimled värskes õhus, siis oled kindlasti märganud, et tavalised päikeseprillid ei ole nendeks tegevusteks alati mugavad. Ent eriti tugeva UV-kiirguse ajal silmade kaitsmisest loobuda ei ole samuti mõistlik. Seetõttu soovitame osta just aktiivse eluviisi jaoks loodud päikeseprillid.

 

 

1. Mugav disain ja liikumisvabadus.

Spordipäikeseprillid on töötatud välja nii, et need püsiksid paremini ees ka siis, kui sa aktiivselt liigud ja higistad. Kui tavalised raamid libisevad alla, siis spetsiaalsete prillide eelis on see, et need jäävad oma kohale ja on mugavad.

 

 

2. Spordiprillid ei lähe uduseks.

See probleem on aktuaalne eriti kuuma ilmaga ja suure pingutuse korral ning võib muutuda koguni häirivaks. Kui oled sellega kokku puutunud, siis proovi spordipäikeseprille, mis on loodud nii, et vähendada uduseks minemist.

 

3. Kerged raamid.

Kas tahad sportides täiesti unustada, et sul on prillid ees? Spordiprillide väljatöötajad kasutavad disainimisel spetsiaalseid materjale, mis on kerged, kuid täidavad oma ülesannet hästi.

 

4. Tõhusam kaitse.

Erinevalt tavalistest päikeseprillidest on spordiraamid kumeramad, samuti võivad neil olla külgedel lisakaitsmed. Sellise disaini eelis on, et pikaajaliste tegevuste ajal on silmad täielikult kaitstud ka siis, kui päike paistab külje pealt.

 

5. Kaitse ultraviolettkiirguse eest.

Ilma päikeseprillideta pole sportimine mitte ainult ebamugav, vaid on ka silmadele ohtlik. Silmi kaitsmata otse päikesekiirguse käes viibimine rikub nägemist, mille tõttu võivad tekkida mitmesugused lühi- ja pikaajalised probleemid, näiteks katarakt, sarvkesta päikesepõletus, pterüügium ehk tiibkile, nahavähk silmaümbruse eriti tundlikul nahal. Seetõttu on soovitatav kanda usaldusväärse tootja UV-filtriga prille, mis kaitsevad nägemisprobleemide tekkimise eest.

 

 

6. Blokeerivad peegelduse.

See probleem on eriti aktuaalne nende jaoks, kes tegelevad veespordialadega, aga muidugi ka rattasõitjate ja jooksjate jaoks. Pimestavad päikesekiired peegelduvad pindadelt tagasi, mis halvendab märkimisväärselt nähtavaust. Spordipäikeseprillidel on polariseeritud klaasid – need vähendavad peegeldust miinimumini ja on silmadele väga mugavad. Muide, need on soovitatavad ka autojuhtidele, kes peavad pikka aega vaatama teed, millelt samuti valgus tagasi peegeldub.

 

7. Kaitsevad silmi tuule eest.

Mitte ainult päike, vaid ka tuul võib silmi ärritada – põhjustada kuivust, mille tulemusel hakkavad silmad sügelema ja tekib pisaravool. Kui värskes õhus sportimine on seotud tuuliste kohtade ja ilmaga, on soovitatav osta sellised päikeseprillid, mis pakuvad spetsiaalset kaitset ümbritseva keskkonna eest – need on kas kumerad või külgmiste lisakaitsmetega.

 

 

8. Kaitse tolmu eest.

Kuiva ja kuuma ilmaga on suur probleem tuul, mis tõstab üles tolmu. See võib minna silma ning halvendada nähtavust ja põhjustada ebamugavustunnet. Spordiprillid kaitsevad selle tüütu probleemi eest.

 

9. Aerodünaamika.

Kui sinu jaoks on oluline kiirus, siis tead kindlasti, et selle juures on tähtis iga väikseimgi detail. Spordipäikeseprillid liibuvad väga hästi ega tekita liigset takistust – nende disain on aerodünaamiline.

 

10. Stiil.

Ning muidugi ei saa unustada sedagi, et spetsiaalsed päikeseprillid on osa sportlikust stiilist. Need pole mitte ainult väikseimagi detailini läbi mõeldud, et pidada kaua vastu ja olla tõhusad, vaid lisavad ka erilise nüansi sportlikule välimusele.

 

 

Kui soovid professionaalseid spordipäikeseprille proovida ja neist rohkem teada saada, külasta Bergamo päikeseprillipoodi Sky&More. Siin on laias valikus mitmesuguseid Oakley raame alates elegantsetest klassikalistest ja lõpetades futuristlikult värvilistega. Sortimenti saab vaadata ka e-poes www.bergamo.lv.

© Bergamo 2023. Kõik õigused kaitstud.
Website development: